Mario Costa
Miladui
Roero Arneis DOCG (2021)
22,90
- Druivensoort
- 100% Arneis
- Acohol
- 13.5%
- Serveertemperatuur
- 13-14 °C
- Beschrijving
Roero Arneis is een historische druif uit Piemonte; een authentiek juweeltje dat al heel gauw deel uitmaakte van de oenologische wereldelite.
Deze houtgelagerde, intens strogele Arneis is een mooi gestructureerde, droge witte wijn met een fijn, fruitig boeket met harmonieuze sensaties van vanille en florale noten.
Na fermentatie met geselecteerde gisten in houten barriques, vindt er een verfijning plaats van 12 maanden in dezelfde barriques als de fermentatie, waarna de wijn nog 6 maanden rust op fles.
Ideaal in combinatie met schelp- en schaaldieren, visgerechten, verscheidene kazen, maar ook mooi bij wit vlees en pittige wildgerechten.
Roero Arneis
Roero Arneis DOCG (2022)
15,50
- Druivensoort
- 100% Arneis
- Acohol
- 13.5%
- Serveertemperatuur
- 12-13 °C
- Beschrijving
Volgens het huis Costa zelf; één van hun favoriete witte wijnen - deze Arneis wordt in septtember met de hand geplukt, ondergaat een zachte persing, fermenteert 20-25 dagen aan 16°C en rijpt vervolgens 6 tot 7 maanden met maandelijkse battonage.
Strogeel, met een intens aroma. Fruitig; perzik, citroen, Bergamot sinaasappel (en zeste), peer, met subtiele accenten van fijne kruiden, oranjebloesem, anijs en zoethout.
Niet de gemakkelijkste druif om the verbouwen, maar wel de moeite waard!
Door de zanderige bodem van de wijngaard krijgt deze prachtige wijn een mineraal karakter, wat een zuiverend effect heeft op de smaakzin.
Uitstekend bij een tal van gerechten dus: verschillende hors-d’œvres, carpaccio, verse kazen, visgerechten, wit vlees, of gewoon als aperitief.
Vijé
Langhe Bianco Viognier DOC (2022)
19,90
- Druivensoort
- 100% Viognier
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 12 °C
- Beschrijving
De “Vijé” wordt gekarakteriseerd door 3 specifieke aroma’s: kruisbes, acacia en abrikoos. Bovenal is het een florale wijn, met hinten van lelietje-van-dalen, citroenbloesem, Kaapse jasmijn, lavendel, narcissen. Op de tong: exotische tonen van perzik, mango, ananas en citruszeste. Deze wijn geeft een geweldige, toegankelijke waaier aan geuren en smaken.
Hoewel de Viognier niet gauw voorkomt in Italiaanse wijnen, de Langhe Bianco is het resultaat van zorgvuldig geselecteerde druiven op de zande-rige wijngaard in Canal van het wijnhuis Costa.
Een uitstekende wijn als aperitief, of om te serveren bij vis, hartige voorgerechten, gerechten met bos-champignons, halfrijpe kazen, (wild) gevogelte of konijn.
Smaakvol, met een elegante frisheid.
Ancant
Langhe Rosato DOC
14,50
- Druivensoort
- Blend van Agricola
- Acohol
- 13%
- Serveertemperatuur
- 12-13 °C
- Beschrijving
Een elegante, perzik-roze wijn in het glas. Heldere aroma’s van violet en framboos bespelen de zintuigen en mengen zich met wilde bessen en kersen.
Deze rosé heeft een zachte textuur, een aangenaam zuurtje, en een gezellige nasleep.
De blend van authentieke druiven wordt eind sep-tember geplukt, gemacereerd en zacht geperst, en fermenteert 18-20 dagen in stalen vaten aan een constante temperatuur van 18°C.
Een heerlijke traktatie voor zowel de wijnkenners als voor de ‘nieuwelingen’.
Heerlijk bij een frisse salade, verse kazen, kip en visgerechten. En door de flexibiliteit van deze rosé raden we zeker aan om hem ook eens met gegrild vlees te combineren. Genieten maar!
Barbera d'Alba
Barbera d'Alba DOC (2022)
15,00
- Druivensoort
- 100% Barbera
- Acohol
- 13.5%
- Serveertemperatuur
- 18 °C
- Beschrijving
Deze Barbera d’Alba heeft een intense robijnrode kleur, een frisse geur, met tonen van rood fruit. De smaak is fris en aanhoudend. De Barbera is een zeer veelzijdige, aangename wijn met zuivere aroma's van rood fruit, bloemen en een intrigerend vleugje kruiden. Het heeft stevige tannines, maar nooit agressief, een lenige body, hoog in fruitige aciditeit.
Een lichte Barbera kan gedronken worden als aperitief of als begeleiding bij klassieke Piemontese hors d'oeuvres, zoals vitello tonnato, maar ook bij gedroogde vleeswaren. Als je kiest voor meer volle Barbera-wijnen gerijpt in hout (zoals onze S-ciass - Barbera Superiore), kunnen ze ook geserveerd worden bij meer uitgebreide gerechten, zoals risotto met truffels, wild en sterke kazen.
De gastronomische combinaties van Barbera d'Alba zijn oneindig en als je geduldig genoeg bent om een beetje te experimenteren, zul je de juiste vinden voor elke gelegenheid.
Cianin da Stiva
Nebbiolo d'Alba Superiore DOC (2018)
25,50
- Druivensoort
- 100% Nebbiolo
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 18 °C
- Beschrijving
Cianin da Stiva is een blend van plaatselijke, eigen Nebbiolo-druiven die groeien in een kiezelachtige bodem. Ze rijpen in stalen vaten, met een geregelde délestage en overhevelen. Nadien rijpen ze nog 24 maanden verder in Slavonische eiken vaten en vervolgens rusten ze nog 6 maanden op fles.
Harmonieus, volhardend, met hinten van vanille.
In de neus; zwarte bessen, aardbei en framboos.
Na enige tijd in het glas komt er een oranje schijn aan de rand van het glas en komen er steeds meerdere elementen naar boven; violet, kersen, pruim, wilde kruiden, tabak, teer, …
Deze complexe, harmonieuze wijn is heel toegankelijk voor alle kalibers van liefhebbers, en is ook zeer geschikt om langer te bewaren!
Perfecte match met gerechten van (wild) vlees en/of vleesssauzen, bospaddenstoelen, (wild) gevogelte, konijn en (half)langgerijpte kazen.
Langhe Nebbiolo
Langhe Nebbiolo DOC (2021)
17,00
- Druivensoort
- 100% Nebbiolo
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 18 °C
- Beschrijving
Deze charmante Nebbiolo heeft een licht-robijnrode kleur, een warm aroma van framboos en rozen - fris en fruitig op de tong met zachte tannines.
De druif krijgt een zachte persing en fermenteert 7 dagen lang in stalen vaten met een gecontroleerde temperatuur.
Nebbiolo (nevel) verwijst naar de ligging van de wijngaarden: de druiven worden later geplukt dan andere lokale druiven en aangezien er tijdens deze latere periode meer mistvorming komt, dienen deze wijngaarden boven de mistgrens te liggen, om de blootstelling aan zonlicht zo optimaal mogelijk te maken.
Hoe enorm veelzijdig deze rijkelijke wijn ook gecombineerd kan worden, hij komt toch het best tot zijn recht bij even weelderige recepturen zoals wild, gevulde portobello, gerijpte parmeggiano regiano, gezouten charcuterie, ossobuco, truffelrisotto, …
S-ciass
Barbera d'Alba Superiore DOC (2019)
21,00
- Druivensoort
- 100% Barbera
- Acohol
- 14.5%
- Serveertemperatuur
- 16 °C
- Beschrijving
“Volle gas!” (of iets in die tred) omschrijft dit lokaal dialect woord.
Deze robuuste, welwillende druiven passen zich gemakkelijk aan de weersomstandigheden aan. Ze blijven relatief lang aan de ranken groeien, wat hen een rijke, geconcentreerde smaak geeft. De druif fermenteert in stalen vaten aan een gecontroleerde temperatuur met regelmatige délestage om de tan-nines te verzachten.
Leuk weetje; respectievelijk werd de Barbera, in vergelijking van de Nebbiolo, als zijnde ‘minderwaardig’ aanschouwt. Echter -gezien het gelijke aantal aanhangers van beide druiven-, wijst het er op dat dit puur een kwestie van goesting is :-)
Heerlijk bij varkensvlees, paddenstoelen, Italiaanse charcuterie, pasta met vlees(saus), wild en halflang gerijpte kazen.
Gallo
1831
Spumante Alta Langa DOCG (2023)
22,90
- Druivensoort
- 75% Pinot Noir, 25% Chardonnay
- Acohol
- 12.5%
- Serveertemperatuur
- 6 °C
- Beschrijving
"1831" Spumante Brut is een vlotte, zachte bubbel met een droog, fruitig karakter.
De ‘metodo classico’ is een vinificatie gelijkaardig aan champagne, maar uiteraard dan de Italiaanse versie. In tegenstelling tot de andere populaire Italiaanse schuimwijn, Prosecco, fermenteren de wijnen niet in grote tanks, maar ondergaan ze een tweede gisting in de fles. Anders dan champagne rijpt de Spumante gemiddeld langer, wat resulteert in een intensere, complexere smaak. Ook de hogere ligging van de wijngaarden geeft deze bruiswijn een kenmerkende fraicheur.
Een fijne aperitief, maar ook lekker bij lichtere voorgerechten zoals vitello tonnato, bij witte vis of wit vlees.
Larbì
Piemonte Chardonnay DOC (2022)
14,00
- Druivensoort
- 100% Chardonnay
- Acohol
- 13%
- Serveertemperatuur
- 6-8 °C
- Beschrijving
"Larbì" betovert met zijn elegante en complexe karakter. De invloed van de Franse eiken barriques geeft deze Chardonnay een prachtige diepte en textuur. De wijn opent met levendige tonen van rijpe perzik, viooltjes en sappige citrusvruchten, die naadloos overgaan in subtiele hints van banaan, vanille, geroosterd eiken en een vleugje karamel. Dit wordt gevolgd door een romige mondgevoel dat het resultaat is van de batonnage sur lie, waarbij de wijn regelmatig wordt geroerd op de droesem. Dit zorgt voor een versterking van de textuur en een verleidelijke rijkdom in de smaak.
Larbì is een charmante begeleider van gastronomische avonden en past perfect bij kipgerechten, romige pasta's met zeevruchten, en zachte kazen. Deze wijn belichaamt de klassieke kenmerken van een hoogwaardige Chardonnay en is een ware traktatie voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar verfijning en diepgang in hun glas.
Sotto la Riva
Piemonte Chardonnay DOC (2022)
10,90
- Druivensoort
- 100% Chardonnay
- Acohol
- 12%
- Serveertemperatuur
- 6-8 °C
- Beschrijving
Sotto la Riva is een elegante en evenwichtige witte wijn met rijke aroma's. De wijn heeft een goede body en een aangename zuurtegraad, waardoor hij goed past bij allerlei gerechten.
De naam "Riva" verwijst naar de steile hellingen waar de druiven groeien. De druiven groeien aan de voet van de heuvel; hierdoor kunnen de delicate druiven rijpen zonder overmatige blootstelling aan de zon, om zo de aromatische kenmerken van deze unieke wijn te behouden. De zachte persing wordt gezuiverd en gefermenteerd in stalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. Na een rijpingstijd op fijne droesem en langdurige batonnage, wordt de wijn gebotteld en rust minstens nog 3 maanden op fles.
Het resultaat is een verfijnde witte wijn, geschikt voor diverse culinaire combinaties; wit vlees, visgerechten, zeevruchten, frisse salade’s, lichte pastagerechten, …
DiveRso
Brachetto d'Acqui DOCG (2022)
12,00
- Druivensoort
- 100% Brachetto
- Acohol
- 13%
- Serveertemperatuur
- 18-20 °C
- Beschrijving
Terwijl de Brachetto druif - onlangs gecertificeerd als DOCG - veelal wordt gebruikt om zoete en bruisende wijnen te maken, wordt bij DiveRso een typisch wijnproces toegepast. We beginnen met de allerrijpste, meest donkerrode druiven te selecteren, temidden september. De traditionele fermentatie telt vele dagen, met een lange maceratie van de pel om de ware smaak naar boven te halen. De wijn rijpt in stalen vaten tot de zomer en rust nog 5 tot 6 maanden verder op fles.
De sterke hinten van kruiden, violet en rozen, en zwarte peper, maken dat deze aparte wijn perfect samengaat met verschillende wildgerechten, stevige stoofpotjes, maar ook bij (pikante) Aziatische gerechten en stevige, pittige kazen.
Een speciale ervaring voor echte wijnliefhebbers!
La Cesa
Barbera d'Asti Superiore DOCG (2017)
15,50
- Druivensoort
- 100% Barbera
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 20-22 °C
- Beschrijving
De naam verwijst naar de bodem waar deze wijn wordt gemaakt: een grondgebied dat oorspronkelijk tot de kerk (cesa; Piemonte dialect) behoorde.
Voor deze wijn worden de Barbera-druiven zorg-vuldig uitgekozen; rijp, met een hoog suikergehalte, en lang geweekt om het beste uit de smaak, kleur en aroma’s te halen. Na een periode in stalen vaten, wordt het resultaat gedecanteerd in Franse eiken vaten, waar het 8 tot 9 maanden blijft rusten. Door middel van de micro-oxygenatie van deze vaten worden de tannines verzacht, de kleur gestabiliseerd en de ronde ‘body’ gevormd, met hinten van kruiden en vanille. De wijn wordt nadien gemengd met dezelfde wijn, die enkel op de stalen vaten heeft gestaan, om het geheel uit te balanceren.
La Cesa gaat perfect samen met stevige vlees-gerechten, wild en (half)lang gerijpte kazen.
La Fea
Barbera d'Asti DOCG (2020)
12,00
- Druivensoort
- 100% Barbera
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 18-20 °C
- Beschrijving
Barbera is “La Signora" van de heuvels van het Montabone-gebied, een echte Piemontese klas-sieker. De flessen van "La Fea" vertegenwoordigen het beste dat deze nobele druif ons kan geven: alleen de beste trossen van de wijngaard, goed belicht en met zandgronden. Meestal geoogst in de eerste weken van oktober, één- tot tweemaal overgetankt om de structuur, kleur en aroma’s te versterken en de tanines te verzachten. Het resultaat geeft een diepe robijnrode kleur, een aangenaam zuur accent (typisch voor de druif) en heeft een harmonieus boeket in de neus, dankzij de hoogte van de wijngaard (350m).
De rijping van de wijn vindt uitsluitend plaats in staal en wordt in juli gebotteld, waar hij nog een paar maanden rust. "La Fea" past perfect bij elk gerecht van vlees, wild en als hij jong is ook uitste-kend bij geroosterde kastanjes.
Door zijn eigenschappen is het bestand tegen lange veroudering.
Castagnero
Bullae
Spumante Brut
13,30
- Druivensoort
- -
- Acohol
- -
- Serveertemperatuur
- 6-8 °C
- Beschrijving
De geheime parel van Silvia Castagnero.
Simpelweg een heerlijke Spumante Brut; droog, gebalanceerd en met een aangename aciditeit. Kortom: een eerlijke en vooral toegankelijke, zachte bubbel om meteen de juiste toon te zetten!
Excellente aperitief, maar zeker ook lekker bij lichte voorgerechten en (koude) visgerechtjes.
Puciunin
Cortese DOC (2022)
13,90
- Druivensoort
- -
- Acohol
- -
- Serveertemperatuur
- -
- Beschrijving
Puciunin is een strogele witte wijn met groene schakeringen in het licht. Deze Piemonte Cortese presenteert zich met een aanhoudend, zacht parfum dat wordt gekenmerkt met bloemige en verse fruittonen.
Droog, met een juiste zuurtegraad en een licht bittere harmonie op de tong.
Kortom, Puciunin is een heel toegankelijke, fijne wijn dat bij verschillende gelegenheden gedronken kan worden.
Heerlijk als aperitief of bij verscheidene visgerechten.
Mimi
Monferrato Chiaretto DOC (2021)
15,90
- Druivensoort
- Barbera, Nebbiolo
- Acohol
- 15%
- Serveertemperatuur
- 12-14 °C
- Beschrijving
Mimi is een droge rosé, en onthult hints van rijp fruit, citrus en subtiele florale tonen. Het sterke karakter van deze rosé maakt dat hij (in tegen-stelling tot de meeste roséwijnen) mooi samengaat met een tal aan even smaakvolle gerechten.
De naam "Chiaretto" is afgeleid van het Italiaanse woord "chiara", wat licht of bleek betekent. Deze wijnen staan bekend om hun verfijnde zalmkleur, die wordt bereikt door een korte periode van huidcontact tijdens het wijnbereidingsproces.
Chiaretto is veelzijdig en heeft het vermogen om goed te combineren met een verscheidenheid aan gerechten. Ze worden vaak gecombineerd met charcuterie, zeevruchten, salades en wit vlees. Het levendige en verfrissende karakter maakt het een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een lichter en levendiger alternatief voor rode of witte wijnen.
Barbisin
Barbera d'Asti DOCG (2019)
15,90
- Druivensoort
- 100% Barbera
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 14-16 °C
- Beschrijving
Barbasin is een robijnrode Barbera met paarse reflecties. De wijn ontplooit zich in de neus naarmate hij ademt; tonen van kersen, pruimen en donkere bessen zijn prominent.
Op de tong geeft Barbasin een kalm, droog karakter met een volle body, een aangename zuurtegraad en gemiddelde tannines.
Een heel genereuze en tegelijk zeer toegankelijke wijn.
Gaat gepaard met:
• Wit en rood gebraad
• Stoofpotjes
• Gevogelte
Cuntacc
Barbera d'Asti Superiore DOCG (2020)
25,50
- Druivensoort
- 100% Barbera
- Acohol
- 15%
- Serveertemperatuur
- 15-18 °C
- Beschrijving
Deze “Cuntacc” is een intense, energetische en gebalanceerde Barbera met een mooie, robijnrode kleur. In de neus van deze Superiore DOCG vindt je hinten van rood fruit, met in de achtergrond ook cacao en koffie. Aangenaam droog in de mond, een volle body en kan zelfs nog meer verfijnen naar-mate de wijn veroudert.
De “Cuntacc” gaat samen met:
• Kalfs- of varkensgebraad
• Stoofpotjes
• Wildgerechten
• Duif met spek en boschampignons
Voor vegans raden we een lasagne met tonijn, of een saus op basis van linzen aan.
Ferlingot
Grignolino d'Asti DOC (2019)
15,90
- Druivensoort
- 100% Grignolino
- Acohol
- 15%
- Serveertemperatuur
- 12-15 °C
- Beschrijving
Deze bijzondere Grignolino heeft een fruitig parfum, gepaard met ondertonen van kreupelhout en witte peper. In de mond is hij sober en verfijnd, droog door de typische aanwezigheid van tannines, met een aangenaam bittere afdronk en kruidige finish.
Heerlijk bij:
• Gegrild wit en rood vlees
• Stoofschotels
• Gebraad
• Gevogelte
Siridia
Il Bianco di Siridia
Veronese Bianco (2021)
12,90
- Druivensoort
- Garganega, Chardonnay, Cortese
- Acohol
- 12.5%
- Serveertemperatuur
- 10-12 °C
- Beschrijving
Druiven uit Verona …
Voornamelijk de Cortese druif geeft deze strogele wijn een zuivere mineraliteit die uitnodigt om nog een slok te nemen.
De aroma’s gaan van fruitig (perzik, wit vrucht-vlees, citrusvruchten) tot cederhout. Hierbij komen tonen van jasmijn, witte bloemen en een intrigerende minerale noot die doet denken aan vuursteen.
De druiven woren onderworpen aan een zachte persing, gevolgd door 6 maanden gisting in stalen vaten waar de wijn verfijnd door in contact te komen met de edele droesem.
Uitstekend als aperitief, of te combineren met voorgerechten, vegetarische gerechten, vis of wit vlees.
Voor een meer ongebruikelijke ervaring, moet je deze wijn zeker eens met sushi combineren!
Amarone Classico
Amarone Classico della Valpolicella DOCG (2019)
46,00
- Druivensoort
- Corvina, Corvinone, Rondinella
- Acohol
- 13%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
Een robijnrode wijn die in de mond doet denken aan intense tonen van rijp rood fruit (kersen en bramen) en jam. Met hinten van specerijen zoals kaneel en kruidnagel, ontwikkelt de wijn zich in het glas met een elegante geroosterde tabakstoets.
Na 70 dagen drogen krijgt de beste selectie van trossen een zachte persing, gevolgd door gisting in stalen vaten. Hierop volgt een rijpingsperiode van minimaal 30 maanden in grote Slavonische eiken vaten, waarna de wijn nog 6 maanden op fles rust.
Deze gestructureerde Amarone vereist echter geen complexe combinatie: rood vlees, (half)lang gerijpte kazen of gewoonweg als charmante metgezel na het tafelen.
Azione
Valpolicella Classico Superiore DOC (2019)
24,50
- Druivensoort
- Corvina, Corvinone, Rondinella
- Acohol
- 13.5%
- Serveertemperatuur
- 14-16 °C
- Beschrijving
“Azione” - inspiratie leidt tot actie! Geoogst van de eigen wijngaarden op de heuvels van Negrar di Valpolicella; deze wijn is het resultaat van een experimentele ‘spoelmethode’, waardoor de geuren van krenten en rozijnen worden versterkt.
De druiven worden onderworpen aan een zachte persing, gevolgd door een gisting in stalen vaten. In de maand december wordt de Valpolicella-basis gefermenteerd op een most verkregen uit druiven die 3 maanden in kratten hebben gedroogd. Dit proces wordt Rigoverno genoemd. Zodra de gisting is voltooid, is er een verfijningsperiode van 18 maanden in Franse eiken tonneaux, waarna de wijn nog 6 maanden op fles rust.
In de mond droog, zacht, met een aanhoudende sappige smaak. Tonen van rijp rood fruit, zoete specerijen en licht geroosterd. Er valt een elegante balsamico-noot te bespeuren in de afdronk.
Past perfect bij uitgebreide voorgerechten op basis van vleessauzen. Gegrild, gestoofd en geroosterd rood vlees. Ook uitstekend bij oude kazen.
Ispirazione
Valpolicella Classico DOC (2020)
14,90
- Druivensoort
- Corvina, Corvinone, Rondinella, 5% Molinara
- Acohol
- 12.5%
- Serveertemperatuur
- 13-14 °C
- Beschrijving
“Ispirazione” - een reis begint bij de geboorte van een idee.
Deze Classico is afkomstig van de persing van de belangrijkste inheemse druiven, waaraan 5% Molinara is toegevoegd. Molinara geeft het gevoel van mineraliteit en frisheid, waardoor de wijn perfect is om alle maaltijden te begeleiden.
Het toegankelijk karakter geeft fruitige tonen van kleine knapperige rode vruchten, vooral kersen en Marasca kersen. Dit wordt gevolgd door een licht kruidige nuance die doet denken aan zwarte peper.
De verse druiven worden onderworpen aan een zachte persing, gevolgd door gisting in stalen vaten.
Uitstekend te drinken als aperitief, past mooi samen bij charcuterie, alsook bij lichtgerijpte kazen of eenvoudige voorgerechten.
Abbona
Netta
Langhe Nascetta DOC
17,50
- Druivensoort
- 100% Nascetta
- Acohol
- 12.5%
- Serveertemperatuur
- 8-10 °C
- Beschrijving
Deze Netta is een sprankelende wijn met een verfrissende, citrusachtige smaak. De elegante bubbel biedt een levendige combinatie van frisheid en fruitigheid. Deze zachte Nascetta is een perfecte keuze om te genieten van zijn sprankelend karakter en verleidelijke citrusprofiel.
De 'Metodo Martinotti' werd aan het einde van de 19e eeuw uitgevonden door de Astigiaan Federico Martinotti, die de fermentatie in een autoclaaf introduceerde. In dit proces vindt de fermentatie plaats bij een gecontroleerde temperatuur gedurende een periode van 1 tot 6 maanden. Tijdens deze periode worden de aanwezige suikers door de gisten omgezet in alcohol en koolstofdioxide.
Ideale aperitief, maar ook lekker bij lichte vis-gerechten, frisse slaatjes, (gegrilde) groenteschotels, schaaldieren.
Maioli
Dogliani Superiore DOCG (2021)
19,90
- Druivensoort
- 100% Dolcetto
- Acohol
- 14.5%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
Maioli is een donker robijnrode wijn. Fruitig en kruidig in de neus, met een vleugje balsamico.
Naast het mineraliserende karakter komt de wijn erg harmonieus en aromatisch in de mond, met zachte, soepele tannines, gebalanceerd, en met een mooie, lang afdronk.
Maioli is de naam van de eerste wijngaard van de familie Abbona, en de Dogliani appelatie (één van de meest voorkomende vinificaties van de Dolcetto druif in Piemonte) is iets waar Anna Maria enorm door gepassioneerd is.
Over het algemeen gaat Dogliani goed samen met de typische Italiaanse keuken; spaghetti, lasagne, pizza, fijne vleeswaren (prosciutto, coppa, …), kazen zoals Parmigiano-Reggiano of Pecorino, risotto met funghi of truffel. Kortom; de Maioli is een geweldig(e) flexibele wijn.
San Bernardo
Dogliani Superiore DOCG (2017)
26,90
- Druivensoort
- 100% Dolcetto
- Acohol
- 14.5%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
Deze stijlvolle, complexe Dogliani heeft een intens boeket van o.a viooltjes, zwart fruit, kers, peper, zoete kruiden en eucalyptus. Op de tong een enorm volle smaak, aromatisch en elegant, met fruit en zuurte mooi in balans. Een lichte toets van balsa-mico en karamel in de lange afdronk. San Bernardo verovert jaarlijks meerdere prestigieuze prijzen.
De wijngaard van San Bernardo, aangeplant in 1942, is één van de oudste wijngaarden in Dogliani.
De teeltmethodes zijn duurzaam en respectvol voor het milieu, met zeer lage opbrengsten. De vinificatie is traditioneel en duurt ongeveer 12 dagen, met nadien een periode van 2 jaar in grote eikenhouten vaten en 6 maanden rust op fles.
Mooi in combinatie met gegrild vlees, gebraad, rood vlees, rijpere kazen, stevige gerechten met funghi en/of truffel.
Sòt
Piemonte Chardonnay
Piemonte Chardonnay DOC (2022)
16,90
- Druivensoort
- 100% Chardonnay
- Acohol
- 13.5%
- Serveertemperatuur
- 6-8 °C
- Beschrijving
Een heldere, strogele Chardonnay in het glas.
Verse geurige aroma’s met hints van witte bloemen, wit fruit en ook aromatische kruiden. Fris in de mond met een fruitig karakter, gebalanceerd, een goede persistentie een licht amandelachtig detail in de afdronk.
Deze Chardonnay is enorm veelzijdig; uitstekend als aperitief, maar ook aan tafel met lichtere voor-gerechtjes, geroosterde groenten, frisse salades, gevogelte, romige pasta’s of risotto, schaaldieren en verschillende visgerechten.
Probeer het zeker eens met gerookte forel.
Tramonto
Vino Rosato (2022)
14,90
- Druivensoort
- Nebbiolo, Barbera
- Acohol
- 12%
- Serveertemperatuur
- 6-8 °C
- Beschrijving
Tramonto is een rosé wijn met een heldere, licht kersenrode kleur. In de neus komen frisse geuren van rood fruit naar voren. Het mondgevoel sluit naadloos aan bij de geur en onthult een soepele, gebalanceerde smaak met een aanhoudende afdronk. Het is een klassieke Piemontese rosé; fris, bloemig en fruitig. Heel gemakkelijk te drinken en geschikt voor allerlei gelegenheden.
Een mooie aperitief, ideaal om van te genieten met vrienden en familie, en dus zeer geschikt om een zomerse barbecue juist in te zetten!
Ook te combineren met charcuterie, lichte voor-gerechtjes of pizza salami.
Barolo del Comune di Monforte d'
Barolo DOCG (2019)
45,00
- Druivensoort
- 100% Nebbiolo
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
Deze Barolo heeft een heldere, granaatrode kleur. De geur opent met donker, rijp fruit, gevolgd door belangrijke tertiaire tonen van ondergroei, zwarte peper, kruiden en steranijs. Op de tong onthullen krachtige, gestructureerde tannines. Een volle wijn met een mooie, langdurige afdronk.
De wijn wordt gemaakt van 100% Nebbiolo druif, volgens de traditionele bereidingsmethoden.
Vervolgens rijpt de wijn in kleine tot middelgrote vaten van Frans eikenhout. Het is een klassieke en zeer expressieve vertegenwoordiger van de regio.
Zowel in geur als in de mond is hij intens, vol en omhullend, waardoor het een uitstekende Barolo is.
Rijkelijke, rijpe kaasschotels, gerechten op basis van rood/gegrild vlees, wild (gevogelte), gerechten met truffel, hartige pastagerechten.
Bricco San Pietro
Barolo DOCG (2019)
70,00
- Druivensoort
- 100% Nebbiolo
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
Deze Barolo heeft een elegante robijnrode kleur met granaatrode reflecties. In de neus komen tonen van rode bes, een vleugje peper en drop naar voren. In de mond is hij vol en zacht, met fijne, goed ontwikkelde tannines, hints van tabak, zoethout, pruim, bosbessen, jeneverbes, een vleugje donkere chocolade.
Complex, harmonieus en goed gestructureerd met een zeer lange, aangename afdronk. Bricco San Pietro is 100% eigendom van Cascina Sòt en is reeds meer dan 65 jaar oud.
Deze Barolo geeft ongetwijfeld een meerwaarde aan bv. volgende gerechten:
Ossobuco, lamsvlees, everzwijn, wild (gevogelte), sterke kazen, gerechten op basis van vleessauzen, gerechten met paddenstoelen, truffel, …
La Fusina
Langhe Chardonnay
Langhe Chardonnay DOC (2022)
14,50
- Druivensoort
- 100% Chardonnay
- Acohol
- 13%
- Serveertemperatuur
- 10-12 °C
- Beschrijving
Een klassieke Chardonnay, zoals we ze in Piemonte mogen verwachten. In de neus heel discreet, licht fruitig met zeer subtiele kruidige tonen. In de mond verrast hij met een fruitige smaak en een licht zuurtje. Droog, fris met een knapperig kantje.
Stille waters, diepe gronden!
Heerlijk bij een charcuterie-bordje, schaal- en schelpdieren, verse kazen, lichtere pasta’s (met tomaat), sushi/sashimi, …
La Castella
Barbera d'Alba Superiore DOC (2019)
21,00
- Druivensoort
- 100% Barbera
- Acohol
- 14.5%
- Serveertemperatuur
- 18 °C
- Beschrijving
Deze Barbera presenteert zichzelf met diepe rode kleuren met paarse details. In de neus onthult het een krachtig boeket van exotische specerijen, munt, en rijpe zwarte bessen. In de mond brengt het sterke, warme smaken naar voor: zwarte kers, vanille, koffie. Een harmonieus geheel met een stevige structuur, een volle body en een verleidelijke verfijning.
Naast typische Piemontese producten en gerechten gaat deze La Castella heel mooi in combinatie met gegrild vlees, gegrilde portobello, romige gerechten, weelderige kaasschotels, penne all'arrabbiata, ratatouille, gerookte producten, …
Langhe Nebbiolo
Langhe Nebbiolo DOC (2022)
19,50
- Druivensoort
- 100% Nebbiolo
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 14-16 °C
- Beschrijving
Deze heldere robijnrode Nebbiolo geeft aroma’s die doen denken aan rijpe rode vruchten. In de mond is hij warm en harmonieus en komen er lichte tonen van cacao, boter en rijp fruit naar voren.
Een rasechte klassieker met een typische aciditeit die ongetwijfeld elke liefhebber van de druif zal kunnen bekoren! Om het beste naar boven te laten komen, kan je de wijn tot 2 uur op voorhand al openen en decanteren.
Food pairing: allerlei soorten wild- en vleesgerechten, risotto met champignons, gegrilde groenten, (groente)lasagne, gerechten op basis van tomaat of truffel, vaste (oudere) kazen, (vegetarische) stoofpjes met linzen.
San Luigi
Dogliani Superiore DOCG (2021)
19,00
- Druivensoort
- 100% Dolcetto
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 18 °C
- Beschrijving
In het glas vinden we een robijnrode kleur met paarse schakeringen. In de neus komen de aroma’s sterk naar voor, met een uitgesproken geur van framboos en viooltjes. In de mond komt meteen zijn krachtige, warme smaak tot recht; rijpe bessen, licht kruidig met hints van pure chocolate en drop.
De Dogliani Superiore Cavagné van La Fusina is één van de DOCG-wijnen die exclusief erkend wordt als superieure Dolcetto-kwaliteit. De wijn-gaarden bestaan voor 100% uit Dolcetto-druif en zijn zeer oud, met een leeftijd van ongeveer 80 jaar.
San Luigi kan een stevige gerecht aan: rood vlees, complexere of romige pastagerechten, vitello tonnato, klassieke Italiaanse keuken en producten.
Stroppiana
Langhe Nascetta
Langhe Nascetta DOC (2021)
17,50
- Druivensoort
- 100% Nascetta
- Acohol
- 13%
- Serveertemperatuur
- 10-12 °C
- Beschrijving
Deze Nascetta is een strogele wijn met groenachtige reflecties en aroma’s van citrus, grapefruit, witte perzik die verder evolueren naar witte bloemen, exotisch fruit, acaciahoning en tijm. In de mond overspoelt de frisheid het gehemelte en blijft hangen dankzij de zoute structuur, die samen met gedroogd fruit zorgt voor een aangenaam sappig en zijdezacht gevoel.
De oogst vindt plaats begin oktober, gevolgd door een zachte persing. De most fermenteert 15 tot 20 dagen aan 18 graden om de typische kenmerken van de druif te ontwikkelen en behouden. Later rijpt de wijn op stalen tanks, en wordt gebotteld in het begin van de lente.
Naast aperitief past deze witte wijn ook goed bij koude voorgerechten met groenten, verse kazen, voorgerechten met rauwe vis (zoals sushi), schelp-dieren, en wit vlees.
Altea
Barbera d'Alba Superiore DOC (2021)
18,50
- Druivensoort
- 100% Barbera
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
Altea is een intens granaatrode wijn met paarse reflecties. Kersen en rode vruchten in de neus, die langzaamaan evolueren naar cacao, vanilla en kruidige aroma’s.
Op de tong zeer vol en persistent met een detail van zwarte vruchten en een verfijnde zuurtegraad die verzacht wordt door de houtlagering.
Altea is echt een ideale “partner in crime” bij vele hoofdgerechten. Vooral in gezelschap van rood vlees en gemengde kaasschotels laat deze wijn z’n beste kanten zien.
Leuk weetje: Altea werd genoemd naar de dochter van de Stroppiana familie. Vader, moeder, zoon en dochter vervullen elks hun taken in hun klein-schalig familiebedrijf en Altea zelf weet op een prachtige wijze hun wijnen te presenteren!
Bricco Cogni
Barolo DOCG (2018)
37,00
- Druivensoort
- 100% Nebbiolo
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
Deze Barolo heeft een intens robijnrode kleur, helder, met een granaatrode rand. In de neus: aroma’s van framboos, granaatappel en cinchona hout. Een stevige tanninestructuur met zoete en zijdeachtige tonen en een zoutige, zeer lange en omhullende afdronk. Deze Barolo is ook bijzonder geschikt voor rijping.
Na de oogst worden de druiven in temperatuur-gecontroleerde stalen tanks 15 tot 18 dagen gefer-menteerd, waarbij de wijn dagelijks meerdere malen wordt overgepompt. Tot slot wordt alles gedurende 24 maanden opgeslagen in grote Franse eikenhouten vaten van 2500 liter.
Uitstekend bij hoofdgerechten op basis van rood vlees, gebraad, stoofschotels, rund- of kalfsvlees en mixed grill.
Bussia
Barolo DOCG (2015)
55,00
- Druivensoort
- 100% Nebbiolo
- Acohol
- 14.5%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
Bussia is een robijnrode Barolo met de karakteristieke granaatrode reflecties.
Intense aroma’s met aangename details van bos-grond, kruiden en tabak, gekenmerkt door finesse en elegantie.
Droog en warm op de tong, fluweelzacht met een intense, harmonieuze aanzet, juiste tannines en een aangename, omhullende nasmaak.
Na fermentatie van 10 tot 15 dagen wordt de wijn overgebracht naar grote Slavonische eiken vaten waar hij 2 jaar rijpt. In het derde jaar, in augustus, wordt de wijn gebotteld en rust nadien nog 10 tot 12 maanden op fles.
Deze Barolo gaat prachtig samen met wild, rood vlees, stoofschotels, risotto met truffel, weelderige pastaschotels, gerechten met champignons.
Leonardo
Barolo DOCG (2019)
32,00
- Druivensoort
- 100% Nebbiolo
- Acohol
- 14.5%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
Leonardo (genoemd naar de jongste zoon van de familie Stroppiana) is een robijnrode Barolo met granaatrode reflecties. Een intense geur met aangename tonen van kreupelhout en tabak, vermengd met hinten van kruiden en rood fruit zoals rode bessen framboos, aardbei. Droog en warm op de tong, met een elegante, harmonieuze smaak en een fluwelen mondgevoel.
Een rijkelijke klassieker met groot potentieel om jaren in de kelder verder te laten ontwikkelen.
Wildgerechten, smeuïge pasta’s met truffel en/of champignon, gerechten met rood vlees, rijpe kazen.
Aresca
Pinot Sparkling
Spumante Pinot Brut
11,40
- Druivensoort
- Pinot blend
- Acohol
- 11.5%
- Serveertemperatuur
- 6-8 °C
- Beschrijving
Deze Spumante heeft een aangename geur met delicate aroma’s van vers fruit en witte bloemen. Een ideale bubbel om speciale momenten te vieren.
Strogeel, met groenachtige reflecties. Fris en fruitig in de neus. De smaak is fris en vlot; een plezier om te drinken!
Ideaal als aperitief, maar ook goed te combineren met schaaldieren, of bij lichtere visgerechten.
Gavi
Cortese di Gavi DOCG (2022)
9,90
- Druivensoort
- 100% Cortese
- Acohol
- 12%
- Serveertemperatuur
- 8 °C
- Beschrijving
Gavi is een strogele wijn met groenachtige reflecties. Frisse en fruitige aroma’s in het glas met tonen van groene appel, abrikoos en witte bloemen. De smaak is geurig, met een correcte zuurtegraad en een aangename ziltige afdronk.
Geproduceerd op de heuvels rondom Gavi, in een gebied met een uniek microklimaat, dankzij de nabijheid van de Ligurische Zee en de Apennijnen in het westen, enige kilometers naar het zuiden.
Heerlijke aperitief, maar past ook mooi samen bij zeevruchten, vis, sushi, milde kazen, vegetarische schotels, gerechten met asperge of artisjok.
Monferrato
Cortese dell’alto Monferrato (2022)
8,90
- Druivensoort
- 100% Cortese
- Acohol
- 12%
- Serveertemperatuur
- 8 °C
- Beschrijving
De Cortese-druif is één van de meest geteelde witte druiven in het hoge Monferrato. Deze strogele Cortese met groenachtige reflecties is een veelzijdige wijn met een fris, fruitig aroma — tonen van groene appel en witte bloemen. Fris en delicaat, heel toegankelijk, met een aangename, droge afdronk.
Ideaal als aperitief, maar door zijn veelzijdigheid perfect te nuttigen bij verschillende voorgerechten, visgerechten, risotto en wit vlees.
Roero Arneis
Roero Arneis DOCG (2023)
10,90
- Druivensoort
- 100% Arneis
- Acohol
- 13%
- Serveertemperatuur
- 8-10 °C
- Beschrijving
De Arneis is een inheemse witte druivensoort die uitstekend gedijt op de heuvels van Roero. Deze Roero Arneis betovert met tonen van peren, perzik en abrikoos. De smaak is fruitig en vol, ondersteund door een juiste aciditeit en een correcte alcoholpercentage met een smaakvolle en complexe afdronk.
Dankzij zijn goede drinkbaarheid is deze wijn perfect te combineren met visgerechten en lichtere voorgerechten. Het is ook ideaal als aperitief, van-wege zijn frisheid en complexe aroma’s.
3 Rose
Vino Rosato
8,90
- Druivensoort
- Agricola blend
- Acohol
- 12.5%
- Serveertemperatuur
- 6-8 °C
- Beschrijving
Deze ”3 Rose” rosato is helder in het oog, met opvallende florale tonen, en kleine rode vruchten in de neus. De smaak is verfijnd, fris en ziltig, en heeft een aangename en harmonieuze afdronk.Heerlijk om gekoeld te drinken (in goed gezelschap!)
Ideaal te combineren met pastagerechten met een groentesaus, wit vlees, zomerse groente-antipasti of gerechten met zoetwatervis.
Costareto
Barolo DOCG (2019)
32,00
- Druivensoort
- 100% Nebbiolo
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
De koning der wijnen, de wijn der koningen.
"Costareto” is een dieprode Barolo van zeldzame elegantie met uitgebreide, intense aroma’s en een indrukwekkende structuur. De wijn draagt een brede waaier aan aroma’s met tonen van rood fruit, kruiden & balsamico. Harmonieus op de tong, en met zijdezachte tannines dankzij het trage rijpings-proces.
Deze Barolo is na enkele maanden op de markt al zeer genietbaar, maar kan je nog jarenlang in de kelder bewaren om de complexiteit te versterken.
Heerlijk bij allerlei vleesgerechten, rijkelijke pasta’s, ossobuco, gerechten met truffel en/of champignons, rijpe kazen, en zelfs decadente desserts op basis van donkere chocolade voor de culinaire avonturiers!
La Moretta
Barbera d'Asti DOCG (2021)
8,50
- Druivensoort
- 100% Barbera
- Acohol
- 13%
- Serveertemperatuur
- 14-16 °C
- Beschrijving
"La Moretta" wordt geproduceerd door het samenvoegen van druiven uit verschillende wijngaarden in het Monferrato-gebied. De wijn vertegenwoordigt de interpretatie van Barbera volgens de principes van het wijnhuis Aresca.
De wijn heeft een dieprode kleur met paarse tinten. In het glas een fruitig aroma met tonen van kersen en aardbeien. In de mond is hij fris, fruitig en zeer toegankelijk bij verscheidene gelegenheden en in combinatie met vele voor- en hoofdgerechten.
La Rossa
Barbera d'Asti Superiore DOCG (2020)
11,90
- Druivensoort
- 100% Barbera
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 16 °C
- Beschrijving
“La Rossa” (verwijzend naar de intense kleur) heeft een heldere, robijnrode kleur. Het aroma is elegant met tonen van rijpe kersen en frambozen. De volle smaak geeft tonen van rood fruit en een sierlijke vanillesmaak in de afdronk. Deze karakteristieke Superiore rijpt minimum 6 maanden in houten vaten en rust minstens 6 maanden op fles.
Goed te combineren met hartige pastagerechten met vlees en/of tomaat, gebraden vlees (wit/rood), wildgerechten, gemengde stoofschotels, rijpe kazen.
San Luigi
Nizza DOCG (2019)
19,00
- Druivensoort
- 100% Barbera
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
Deze Nizza is een symbolische wijn voor het bedrijf Aresca; hij draagt de naam van Luigi Aresca, de eerste generatie van het familiebedrijf, die altijd heeft geloofd in het vermogen van deze geweldige Piemontese druif.
Deze gestructureerde wijn heeft een ware elegantie, met een enorm verouderingspotentieel.
Een dieprode kleur in het glas, met intense aroma’s - tonen van rijp rood fruit en tabak. De smaak is vol, krachtig, met tonen van rijpe kersen, tabak, en een subtiele kruidige afdronk.
Food pairing: rood vlees, wild (gevogelte), gegrilde groenteschotels, sterke kazen, pasta’s op basis van tomaat of vlees, rijkelijke pizza’s,... maar ook een aangename partner om de avond relaxed door te brengen!
Abrigo Giovanni
FAMA
Langhe Favorita DOC (2021)
19,50
- Druivensoort
- 100% Favorita (Vermentino)
- Acohol
- 13%
- Serveertemperatuur
- 10-12 °C
- Beschrijving
Fama is een sensationele Favorita, vervaardigt met de beste druiven van een enkel wijnperceel. De wijn heeft een enig, landelijk boeket met een stevige aanzet en een aanhoudende, frisse afdronk.
Na maceratie op lage temperatuur, 6 maanden rijping op de droesem en beperkte handmatige battonage, rust het resultaat nog tot 12 maanden op fles.
Deze Favorita is nog maar sinds 2023 verkrijgbaar; een mooie toevoeging aan de wijnen van Abrigo.
Heerlijke aperitief, of te nuttigen met wit vlees, frisse salades, oesters & schaaldieren, kruidige kazen, …
Sà Mai
Langhe Arneis DOC (2022)
15,00
- Druivensoort
- 100% Arneis
- Acohol
- 13%
- Serveertemperatuur
- 10-12 °C
- Beschrijving
“Non si sa mai” is een Piemontese uitdrukking: “je weet maar nooit”, als motivatie om elke kans te grijpen wanneer ze zich voordoet.
Met die inspiratie werd deze Arneis ontworpen. Aroma’s van jong fruit en bloemen, een verfrissende aciditeit en een gebalanceerde structuur.
Op wat latere leeftijd verkrijgt de wijn ook noten van hazelnoot en gedroog fruit.
Smakelijk aperitiefje, of te combineren met fijne vleeswaren, verscheidene pasta’s, rijpe (vaste) kaas, lichte visgerechten en schaaldieren.
Garabei
Dolcetto di Diano d'Alba Superiore DOCG (2021)
18,90
- Druivensoort
- 100% Dolcetto
- Acohol
- 14.5%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
Garabei verwijst naar de historische, 50 jaar oude wijnranken op het familielandgoed. De beste druiven zorgen voor een elegante, complexe wijn, die tevens een groot bewaarpotentieel heeft.
Robijnrood, met violet schakeringen. Geuren van (opgelegde) kersen, rood fruit. Op de tong; krachtig, verleidelijk, en rijk aan verfijnde tannines.
Mooi te combineren met hartige (goed gekruide) vleesgerechten zoals beenham, rollade, sterke charcuterie,... vele pastagerechten, stevige kazen, gegrilde groenten, …
Marminela
Barbera d'Alba DOC (2022)
14,50
- Druivensoort
- 100% Barbera
- Acohol
- 14.5%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
Marminela brengt een 100% klassieke vinificatie van de Barbera-druif.
De wijn opent met een floraal aroma; rozenblad vermengt zich met kers en wilde kruiden. Fruitig in de mond, met een typische zuurtegraad.
Deze statige wijn kan ongetwijfeld elke Barbera- liefhebber bekoren!
Gezouten vleeswaren, gevarieerde kaasplanken, varkensvlees, pasta’s met vlees, maar ook vette vis!
Rocche dei Frisu
Barbera d'Alba Superiore DOC (2020)
25,50
- Druivensoort
- 100% Barbera
- Acohol
- 14.5%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
Het vakmanschap van de familie Abrigo vind je ongetwijfeld terug in deze Barbera Superiore!
Enkel de allerbeste druiven voorzien deze wijnen hun krachtige / prachtige elegantie. Rood fruit in de neus, met kruidige details. Warm & fruitig in de mond, met een goed gestructureerde body en een verfrissende zuurtegraad.
Deze wijn gaat prachtig samen met stevige vlees-gerechten (wild, varkenswangetjes, stoofpotjes,...), rijpe kazen, weelderige risotto’s met champignons of truffel. Buon appetito!
Sorì dei Crava
Dolcetto di Diano d'Alba DOCG (2022)
14,50
- Druivensoort
- 100% Dolcetto
- Acohol
- 14%
- Serveertemperatuur
- 16-18 °C
- Beschrijving
“Sori dei Crava”, ofte “blootgesteld aan de zon”, is afkomstig van de iconische wijngaard waar de Dolcetto-ranken de beste druiven van de omgeving leveren.
Deze dolcetto is een gebalanceerde wijn met een zachte tannines en een juiste zuurtegraad. Hinten van zwarte kers, wilde kers, klein rood fruit en details van soms thee, hooi en amandel.
Heerlijk bij warme hapjes en voorgerechten, verse pasta’s, gerechten op basis van tomaatsaus, rijpe kazen.
Blijf op de hoogte
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van nieuwe wijnen in ons gamma of wanneer we degustaties houden.